Cadascú a casa seva té els seus hàbits i les seves necessitats... Nosaltres tots els dijous tenim piscina. Vull dir, que els nens fan piscina. Entre que arribem i ens canviem i demés, se'ns fan quarts de nou, per això cal deixar-se preparat el sopar. Jo aquest dia el dedico a fer un primer que o és sopa de fideus (que si tens el brou fet es preparaen 5 min) o una crema de verdures que em puc deixar feta.
De segon, ous.Però per no recórrer només a la truita (en totes les seves varietats) i no caure en el calòric ou ferrat, he cercat uns quants plats que em permeten rotar el menú. Aquí teniu els meus plats amb ou preferits.OUS NEVATS
Ingredients: 6 ous durs; bexamel molt lleugera; formatge parmesà en pols; alfàbrega en pols, una miquetona de matega
Preparació: Tallar els ous per la meitat. Cobrir amb la bexamel (recordar que per fer-la més lleugera podem afegir-hi carbassó bullit, i més quantitat de llet desnatada). Espolvorejar amb el parmesà i l'alfàbrega i gratinar uns minutets a 180º.
menjar calents.
OUS A LA CARBONARA
És una variant de l'anterior, però en comptes de bexamel, posem salsa carbonara amb uns trocets de cansalada.
OUS FARCITS DE LA IAIA
Ingredients: 6 ous durs; 2 CD de salsa de tomàquet; 1 llauna de tonyina; 50 g d'olives amb anxoves talladetes; 2 CD de pinyons; 1CD de mahonesa; 12 olives negres.
Preparació: Tallar els ous per la meitat. Buidar els rovells en un bol i barrejar amb la resta dels ingredients excepte la mahonesa. Farcir els ous i decorar amb la mahonesa i una oliva negra.
Recomano acompanyarlos d'una amanida senzilleta d'enciam i tomàquet.
OUS A LA PARMENTIER
Ingredients: Puré de patata (cassolà millor, perque té menys calories, però pot ser de sobre); 100 grams de formatge rallat parmessà; 4 ous; una miqueta d'oli d'oliva verge, sal i nou moscada.
Preparació: Fer el puré i barrejar-lo amb la meitat del formatge. Posar-lo en una safata pel forn microones. Fer 4 foradets, separats. Esclafar els ous en els forats. Salar i condimentar amb nou moscada. Afegir la resta del formatge rallat per tot arreu i posar una mica d'oli d'oliva per gratinar.
Posar al forn combinat entre microones i grill, uns 10 min, però dependrà de la potencia i del grill. Cal que quedi cuallat per fora però que el rovell quedi una mica cru per poderlo barrejar després amb el puré.
OUS CABREJATS
Recepte típica del bar-restaurant de tapes "Cervesseria Catalana", a Barcelona. No té res de saludable, però un cop a l'any...
Ingredients (per persona): 1 ou, patates per fregir, 2 CD de salsa de tomàquet; oli d'oliva de graduació baixa, sal i tabasc.
Preparció: pelar les patates i tallar quasi en juliana. Fregir amb l'oli d'oliva, salant al gust. Retirar. Frecir un ou poc fet i posar sobre les patates. Barrejar la salsa de tomàquet amb unes gotes de tabasco. Posar el tomàquet sobre l'ou.
Es diu que els ous es "cabrejen! quan es remena i es mescla.
Tot un pecat... tot un plaer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada