Un any més ha arribat Sant Joan, i amb l'estiu els dies de platja, d'excursions. Tots volem fer vacances, i fins i tot als que ens agrada la cuina ens agradaria arribar de la platja i no haver de cuinar... Bé, no és tant difícil, es tracta de buscar plats únics, que siguin complerts, frescos, que es poguin deixar preparats i que no siguin massa cars... per compensar les despeses extraordinàries que tenim durant les vacances.
El plan de menú consisteix en un bon esmorzar i portar a l'excursió (a la platja o a la muntanya) una fruita o uns fruit secs i un suc. Cal beure molt per combatre la deshidratació i les insolacions. Ens podem deixar preparat un plat únic complert per dinar, acompanyat de fruita fresca de temporada. Per berenar, un iogur i unes gal.letes, o alguna cosa lleugera, i per sopar o anem al restaurant, o fem un entrepà senzillet, com un bikini o un frankfurt. D'acord que no és el més saludable, però es pot fer els dies de vacances que sortim fora. Si ens ve de gust, és clar, podem cuinar o buscar plats senzills, però no cal tenir remordiments per "tirar de bocata" uns dies.
Us proposo els següents plats únics que ens podem deixar preparats:
1.- Amanida de pasta de colors
Per persona: 6 tomàquets cirerols o cherry; 80 g de pasta de tres colors; 1 llauna de tonyina en oli d'oliva ; alfàbrega fresca; 1 ceba blanca dolça; 1 cullerada de mostassa a l'antiga; olives; 1 safata de créixens; vinagre balsàmic de Mòdena
Preparació:
1. Bulliu la pasta amb aigua i un pessic de sal.
2. Piqueu les olives i barregeu l'oli de la tonyina amb el vinagre balsàmic, la cullerada de mostassa, les olives i la ceba picada.
3. Traieu la pasta del foc, refredeu-la amb aigua freda, i barregeu-la amb la vinagreta, la tonyina esmicolada i els tomàquets cirerols
2.- Amanida de cigrons
Per 4 ó 5 persones: 1 pot de cigrons ja cuits; 300 g de bacallà esqueixat; 1 ceba tendra, 1 pebrot vermell; 1 pot d'olives negres sense pinyol; 1 paquet de tomàquets cherrys; oli d'oliva; sal
Preparació:
1. Posarem els cigrons sota un raig d'aigua per treure el suc que els acompanya al pot.
2. Netejarem bé els tomàquets i el pebrot perquè els menjarem en cru. Tallarem la ceba en trossos petits. Els tomàquets cherrys per la meitat, i el pebrot a daus.
3. Barrejem tots els ingredients a un bol, els cigrons sense aigua, el bacallà esqueixat, els tomàquets, el pebrot, la ceba, i les olives negres.
Un toc especial i gustós per aquest plà és condimentar també amb sésam.
3.- Amanida alemana
Per persona: 2 Patates mijanes, 1 salsitxa de Frankfurt de les grans, 1 grapat de blat de moro, ceba, mostassa i julivert.
Preparació:
1. Bullir les patates amb la pell. Un cop cuites deixar-les refredar. Pelar-les i tallar-les a daus.
2. Afegir-hi salsitxes de Frankfurt a rodanxes, el blat de moro i ceba esmicolada.
3. Amanir amb maionesa feta amb mostassa i ceba. (la mostassa s'afegeix una vegada hem fet la maionesa)
4. Guarnir amb julivert.
4.- Menestra en amanida
Per 4 ó 5 persones: 400 g de menestra congelada (amb patata); 4 tomàquets molt madurs; 1 ceba tendra; 4 ous; 1 llauna de tonyina, oli d'oliva verge extra, sal i pebre
Preparació:
1. Bullir la menestra. Refredar amb aigua freda
2. Barrejar la menestra amb els ous durs tallats a trocets i la tonyina
3. Rallar el tomàquet i la ceba. Amanir amb oli d'oliva verge, sal i pebre
4. Amanir la menestra amb la preparació del tomàquet i deixar macerar unes 2 hores a la nevera.
5.- Amanida d'arròs
Per a 6 persones: 300 g d'arròs allargat, 1 cua de rap, 18 gambes pelades , musclos, 12 palets de surimi, ceba, tomata, pebrot verd i pebrot vermell.
Preparació1. Bullir l'arròs i refredar amb aigua. Escorrer
2. Bullir el rap, les gambes i els musclos; un cop bullits els deixem refredar i els tallem a daus petits.
3. Afegim el surimi tallat en 3 ó 4 trocets, ceba, tomaquet, pebrot verd i vermell tallat també a daus petits.
4. Amanir-ho amb oli, vinagre i pebre.
6. Amanida de pasta i salmó
Per a les persones que volgueu: enciam, endívies, llacets de pasta (no cal colors), salmó fumat, caviar, tàperes i alvocats.
Preparació
1. Bullir la pasta aldente, barejar amb aigua freda per aturar la cocció interna.
2. Tallar en juliana l'enciam, les endibies i el salmó a tires molt finetes
3. Preparar una vinagreta a base d'oli, mostassa, sal i vinagre
4. Barrejar tots els ingredients i amanir amb la vinagreta
7.- Amanida de llenties
Per a 4 persones: 1 pot de llenties; 200 g de gambes bullides i pelades; 1 llauna d'escopinyes; 100 gr d'olives verdes; 1/2 kg de tomàquets cherry; 2 culleradetes de mostassa; 2 culleredetes de mahonesa, 1 culleradeta de vinagre; oli d'oliva verge extra
Preparació
1. Preparar una salsa amb la mostassa, la mahonesa, el vinagre i l'oli
2. Mesclar tots els ingredients i amanir amb la salsa
8.- Amanida verda
Per a 4 persones: 2 nius de cintes de pasta d'espinacs, 2 alvocats, 1 bossa de rúcula, 1 cogombre, 200 g de formatge feta, 1 pit de pollastre; alfàbrega fresca, formatge parmesà rallat; oli d'oliva verge extra, vinagre de módena reduit
Preparació
1. Fer el pit de pollastre filetejat a la planxa i tallar en tires molt fines
2. Bullir els nius, refredat i colar.
3. Tallar els alvocats i el cogombre a trocets
4. Barrejar tots els ingredients i amanir amb l'oli, el vinagre, l'alfàbrega i el pormatge rallat.
Bé, crec que amb aquetes 8 receptes podeu anar variant per les nits o els migdies...que vagi de gust.
divendres, 25 de juny del 2010
Menús per a dies de platja
Etiquetes de comentaris:
amanides,
arròs i pasta,
menús,
plats únics,
verdures
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada