PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

divendres, 22 de novembre del 2013

5 manaments per aprimar-se fent esport

Esport, dieta, aprimar-se... Els meus 5 manaments:

1. Ingesta de vitamines i fibra
Les primeres perque posaran en marxa totes les reaccions bioquimiques del meu organisme, em mantendrán sana, al marge d'infeccions, m'ajudaran a metabolitzar els nudrients... Es a dir, perque son l'essencia de la vida.
I la fibra perque, a més dels seus beneficis, l'efecte de sacietat és importante en termes d'aprimament.
I això com ho faig? Amb aliments crus... Amb fantàstiques a anides q poden incluirse des del senzill enciam, fins a pasta, arròs i llegum, passant per tota mena d'hortalisses q ens ofereix la nostra horta.
Alerta amb les amanides que sense adonar-nos es converteixen en caloriques perque hi afegim productes com: salses, picatostes, foie, forma tigres greixosos...

2. Esmorzar com cal
No esmorzar com cal implica arrossegar gana tot el dia. I, al contrari, un bon esmorzar garanteix menys gana al llarg del dia, menys ingesta i pèrdua de pes.

3. Hidratar-se
Cal beure aigua. Però alerta, menja sindria o sopa o altares aliments tambe es ingesta de líquids. Hauriem de beure al voltant de 1,5 L d'aigua al día. 
Alerta amb les bigudíes amb gas i dolces. Tampoco res de alcohol. I també cal vigilar les bigudíes isotóniques porque poden ser una trampa calòrica.

4. Alerta al greix
Fugir del greix saturat, (greixos animals) i fregits.
Però és importante no eliminar tot el greix del nostre organisme. Cal ingerir oli d'oliva verge extra. Ens enfortirà el cor i evitarà lesions pels q practiquem esport.

5. No saltar-se àpats
No s'ha de passar gana ni saltar-se àpats. Cal seguir una dieta equilibrada q inclogui de tot, però en quantitat més petites i de valor i qualitat afegits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada