Tot plegat, avui he volgut fer un menú amb receptes de totes dues comarques... Amb tot el meu cor!
Faves Sacsades del Vallès
Ingredients
1,250 g de faves desgranades, 4 talls de cansalada viada, 1 tros de bull, 2 alls tendres, 1 ceba tendra, menta fresca, 1 fulla de llorer, oli d'oliva, aigua, pebre i sal
Preparació
En una olla enrossirem els alls i la ceba trinxats i la cansalada esbocinada. A continuació, hi posarem les faves, les herbes, i el bull, i una tassa d'aigua. Ho salpebrarem i ho cobrirem amb un plat fondo amb aigua. Ho courem a foc suau fins que les faves siguin ben tendres.
Suquet de Cloïsses
Ingredients
800 g de cloïsses, 2 L d'aigua, 150 g de pernil, 4 tomàquet madur, 2 patates mitjanes, 1/2 ceba, 50 g de pèsols, 4 ous durs, 1/2 copeta de vi blanc, 4 ametlles, 4grans d'all, julivert, safrà, farina, oli d'oliva, pebre i sal.
Preparació
En una cassola posarem l'aigua amb el julivert, els grans d'all sencers i pelats i els tomàquets tallats a quarts. Ho salpebrarem. Mentrestant, tallarem els ous durs a quarts, els enfarinem i els fregirem en una paella amb oli roent. Els reservarem.
En aquest mateix oli enrossirem una mica la farina. Quan comenci a bullir l'aigua de la cassola, hi afegirem els ous durs i la farina rossa, les ametlles picades i uns veïns de safrà. Ho deixarem coure fins que agafi consistència.
Ho callarem i ho tornem a posar a la cassola. Un cop arranqui el bull novament, hi ficarem la ceba picada, el pernil i les patates tallades tot a daus. Afegir ara els pèsols i el raig de vi blanc. Així que les patates siguin cuites, hi tirarem les cloïsses, tapar em la cassola i, quan s'obrin les closques, ja ho podem retirar del foc.
Maduixes del Maresme marinades
Ingredients
600 g maduixes, 150 g de sucre, vinagre
Preparació
Tallarem les maduixes netes a trossos. Les ruixarem amb vinagre (unes gotetes) i sucre. Deixem reposar. Servir soles o amb nata muntada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada