PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

diumenge, 23 de desembre del 2012

TEAM BUILDING 2012

Aquest any m'has fet ben feliç a la feina... Un taller de cuina per fer equip. Quina guapada... I quines ganes s'apuntar-me a un curs de cuina! Algú sap com multiplicar els dies i les hores per trobar-ne el temps?
Be, doncs, aquestes han estat les fantàstiques receptes, fàcils i que te fan quedar com una xef! (Que més voldria...). Us passo les millors per lo fàcils i bones!

CARPACCIO DE CARBASSO I PERA AMB PARMESSA I PIPES
Ingredients
2 carbassons frescos, 2 peres, Suc de llimona, Oli d'oliva, Sal, pebre, PIPES pelades, Alfàbrega en Juliana, Parmesà en escates
Preparació
 Amb una mandolina talla en fines capes (tipus carpaccio) els carbassons sense pelar i les pers pelades. Es van col.locant en capes alternes en un plat. Condó entra amb un polsim de pebre, sal i suc de llimona. Afegir les pipes pelades i una mica matxacades i les escates de parmessà. Acabar de condimentar amb l'alfàbrega fresca en juliana.

CRUIXENT DE FOIE I POMA
Ingredients
100 g de FOIE d'ànec, 1 poma granny smith, 200 mL Pedro Ximenes, 10 g sucre, 100 mL oporto, pasta brick (o filo), sal Maldon
Preparació
Abans de començar, fins i tot uns dies o setmanes abans, prepararem la reducció del vi amb el sucre i ho podem tenir a la nevera fins a 1 mes. Quan ho preparem, cal vigilar q no bulli i q es faci molt a poc a poc.
Tallar la poma amb la mandolina en llàmines molt primetes, tipus carpaccio. Escalfar una mica la poma amb l'oporto perque s'estovi.
Tallar la pasta brick a tiri anglès. Tallar el foie a daus. Aleshores, agafem un triangle, hi posem una capa de poma i un troç de foie. Fem un farcellet. Així amb tot el foie i els fulls.
Coure al forn préviament escalfat, a 190graus, 5minutets, q estigui cruixent. Aleshores amanim amb la reducció de Pedro Ximenes i sal Maldon.
Servir acabat de fer.

BOMBONS D'AVELLANES
Ingredients
100 g muesli cruixent xocolata , 100 g avellanes torrades, 150 g xocolata fondant, avellanes torrades per decorar
Preparació
Triturem les avellanes amb el muesli. Ho triturem més o menys depenent del tast q volem.
Fonem la xocolata al bany Maria. La mesclem amb el triturat anterior de manera que quedi espès. Posem una avellana al fons de cada motllo de bombó. Afegim a poc a poc, una cullera de la mescla anterior. Ho deixem refredar. Quan estigui sòlid desmotllem i.... Ja està!
Pels motllos podeu fer servir les safates de glaçons... Però quan veieu cóm és de fàcil, anireu corrents a comprar motllos divertits de bombons!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada