PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Al mig de la tardor...

Estem a plena tardor, i malgrat haver de fer dieta no em puc resistir als seus fruits. Em venen molts records d’infantessa, quan arribaven els primers freds i trobavem castanyeres arreu. Ara sembla estrany, perque encara anem amb màniga curta!!!

Bé doncs, us proposo un menú especial per la nit de la castanyada: sopa de rovellons, rústic amb bolets i macedònia de tardor... evidentment, després ho rematarem amb castanys, moniatos, panellets i moscatell! Ah! I, com sempre, recptes ràpides, per gaudir de la nit i no passar-nos el dia cuinant.



SOPA DE ROVELLONS

Ingredients: 100 g de rovellons més aviatspetits, 100 g de ceba trocejada congelada, 100 g de cansalada viada trocejada, 100 g de pernil salat trocejat, 2 CD de sémola de verdures, 1,5 llitres d’aigua, 25 g d’atmelles picades, 1 branca de julivert, oli d’oliva i sal.

Preparació: Tallar en trocets petits els rovellons. A l’olla express, sofregir els rovellons amb el pernil i la cansalada i afegir la ceba. Quan comenci a daurar, afegim les cullaredes de sèmola, remenem i afegim l’aigua. Ho portem a ebullició i tapem l’olla express. Coure 10 min. Servir ben calenta, amb una picada de julivert.



RÚSTIC AMB BOLETS

Ingredients: 1 pollastre de pagès tallat en vuitenes parts, 2 botifarres de pagès, 1 pastilla de brou de pollastre, 300 g de bolets diferents (preferenment camagrocs, rossinyols i trompetes de la mort), mig llitre d’aigua, 50 g de picada de fruits secs, oli d’oliva, 2 fulls de llorer, 1 cap d’alls, pebre i sal.

Preparació: Salpebrar el pollastre. Saltejar amb les botifarres amb oli en una cassola de fang. Afegir la resta dels ingredients excepte la picada. Coure al forn a 180 ºC durant uns 40 min, remenant de tant en tant. Afegir la picada i coure uns 10 min més.

Servir acompanyat de patates panadera o de puré de patates, si és per la nit, o de mongetes de Santa Pau, si és pel mig dia.



MACEDÒNIA DE TARDOR

Ingredients: 2 mandarines, 1 magrana, 100 g de fruits del bosc (gerds, mores i nabius), suc de taronja.

Preparació: Desgranar i netejar la magrana. Pela les mandarines, mirant que quedi ben neta de la pell blanc. Barrejar totes les fruites amb suc de taronja. Es pot afegir una mica de sucre si es vol més dolç, però no serà tant lleuger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada