PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

divendres, 24 de setembre del 2010

Felicitats a totes les "Mercé"

És cert que hem de mirar de reduir la ingesta de productes dolços e hipercalòrics. Però de tant en tant, ens podem donar un caprici. Jo acostumo a preparar alguna coseta a casa per berenar els dissabtes i/o diumenges. Millor si ho preparem nosaltres que si ho comprem, i molt millor encara respecte a la bolleria industrial!. Acostumo a fer magdalenes, pà de pessic, coques vàries, bunyols, etc.
Avuí, en honor de les Mercés, i especialment de la Mercé Vila, us passo dos receptes, i una de les quals faré aquesta nit per berenar demà.

COCA DE TARDOR
Recepta d'una antiga companya de la facultat, i li deia així perque feia vàries tonalitats de marrons. No deixa de ser un pà de pessic amb xocolata.
Ingredients: 3 ous, 1 iogurt natural, 200g de sucre, 170g de farina, 100g d´oli de girasol; 1 sobre de royal, 1 polsim de sal, 4 cullerades soperes de cacau

Preparació: pre escalfeu el forn a 180º. Pulveritzar el sucre en el got de la TM. Afegir els ous i la sal i batre a v3 2 min, amb Tª37º. Afegir el iogurt, l'oli. Barrejar 2 min més a la mateixa v. Mesclar després el sobre de Royal 1 min més a la mateixa velocitat. Afegir la farina i barrejar a poc a poc, v2½ 15s. Acabar de mesclar amb l’espàtula.
La meitat de la massa la reservem a part i a l’altre meitat que queda al got de la TM li posem el cacau, remenant 20s a v2.
En un recipient per plumcake, preparat amb farina i mantega, posar primer la massa blanca i després, a poc a poc, la de xocolata. Si es barreja una mica no passa res, fins i tot millor perque al tallar quedaran aigües molt maques.
Coure al forn uns 45 min. Deixar refredar i posar pers sobre, si es vol, sucre glass.

MAGDALENES
Ingredients : 100 g farina de blat de moro (Maizena), 400 g farina de rebosteria, 350 g sucre, 1/2 got gran de llet, 4 ous, 1 sobre de llevat, ratlladura de 1 llimona, 1 got gran d'oli d'oliva, un polsim de sal, ametla llaminada, sucre avainillat.Necessitem motlles de magdalenes.
Preparació: Posar en el got de la TM el sucre i els ous i batre durant 3 minuts v3. Afegir la llet, l'oli i la ratlladura de llimona i seguir batent 3 minuts v3. Afegir les farines amb la sal i el llevat, (aconsello posar la farina tamitzada), i mesclem 15 se v2. Acabar de mesclar amb l’espàtula.
A la safata del forn posem els motlles, i els omplim una tercera part amb la crema, posem una mica de sucre avainillat en el centre i làmines d'ametlla i el portem al forn preescalfat a 250 º durant 10 minuts, o fins que estiguin daurades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada