És cert que hem de mirar de reduir la ingesta de productes dolços e hipercalòrics. Però de tant en tant, ens podem donar un caprici. Jo acostumo a preparar alguna coseta a casa per berenar els dissabtes i/o diumenges. Millor si ho preparem nosaltres que si ho comprem, i molt millor encara respecte a la bolleria industrial!. Acostumo a fer magdalenes, pà de pessic, coques vàries, bunyols, etc.
Avuí, en honor de les Mercés, i especialment de la Mercé Vila, us passo dos receptes, i una de les quals faré aquesta nit per berenar demà.
COCA DE TARDOR
Recepta d'una antiga companya de la facultat, i li deia així perque feia vàries tonalitats de marrons. No deixa de ser un pà de pessic amb xocolata.
Ingredients: 3 ous, 1 iogurt natural, 200g de sucre, 170g de farina, 100g d´oli de girasol; 1 sobre de royal, 1 polsim de sal, 4 cullerades soperes de cacau
Preparació: pre escalfeu el forn a 180º. Pulveritzar el sucre en el got de la TM. Afegir els ous i la sal i batre a v3 2 min, amb Tª37º. Afegir el iogurt, l'oli. Barrejar 2 min més a la mateixa v. Mesclar després el sobre de Royal 1 min més a la mateixa velocitat. Afegir la farina i barrejar a poc a poc, v2½ 15s. Acabar de mesclar amb l’espàtula.
La meitat de la massa la reservem a part i a l’altre meitat que queda al got de la TM li posem el cacau, remenant 20s a v2.
En un recipient per plumcake, preparat amb farina i mantega, posar primer la massa blanca i després, a poc a poc, la de xocolata. Si es barreja una mica no passa res, fins i tot millor perque al tallar quedaran aigües molt maques.
Coure al forn uns 45 min. Deixar refredar i posar pers sobre, si es vol, sucre glass.
MAGDALENES
Ingredients : 100 g farina de blat de moro (Maizena), 400 g farina de rebosteria, 350 g sucre, 1/2 got gran de llet, 4 ous, 1 sobre de llevat, ratlladura de 1 llimona, 1 got gran d'oli d'oliva, un polsim de sal, ametla llaminada, sucre avainillat.Necessitem motlles de magdalenes.
Preparació: Posar en el got de la TM el sucre i els ous i batre durant 3 minuts v3. Afegir la llet, l'oli i la ratlladura de llimona i seguir batent 3 minuts v3. Afegir les farines amb la sal i el llevat, (aconsello posar la farina tamitzada), i mesclem 15 se v2. Acabar de mesclar amb l’espàtula.
A la safata del forn posem els motlles, i els omplim una tercera part amb la crema, posem una mica de sucre avainillat en el centre i làmines d'ametlla i el portem al forn preescalfat a 250 º durant 10 minuts, o fins que estiguin daurades.
divendres, 24 de setembre del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada