Després d’una llarga caminada, podríem haver parlat del temps, de la neu, o ves a saber! Però vam parlar de receptes!!!! I mira que va donar de sí.
Així que no puc evitar posar els secrets de cuina d’en Xavier i la Mª Antònia (i crec que la del pollastre era de la Sílvia)…
SOFREGIT ESPECIAL
Ingredients: cabassos de carinyo (molt de carinyo), ceba, alls, pinyons, tomàquet, moixernons, sal, sucre, pebre vermell (de la VERA)
Preparació: tallar finament la ceba i posar amb oli a la paella. Quan estigui rosa, afegir l’all picadet. De seguida afegir els pinyons, i de seguida afegir el tomàquet. Coure a foc molt lent, remenant contínuament, afegir els moixernons escaldats i el pebre vermell. Ha de fer una ½ horeta a foc molt lent fent xup-xup.
Si es deixa reposar d’un dia per l’altre encara està més bo. Segur que aquest sofregit dona un toque especial a qualsevol plat.
CONDIMENT PER PEIXOS AL FORN
Triturar: oli d’oliva verge (abundant), llimona, julivert i all. Posar per sobre d’uns filets de lluç o altre peix. Coure al forn.
VINAGRETA ESPECIAL
En un morter picar: 1 grill petit d’all (sense l’arrel de dins), ben picadet. Afegir pinyons, oli d’oliva verge, vinagre de Mòdena, mostassa de Dijon al gust, sal i sucre.
Mesclar ben homogeni.
Les proporcions es poden barrejar al gust.
POLLASTRE A LA MOSTASSA
Posar mostassa de Dijon per tot arreu a trossos de pollastre. Fer al forn... En Josean deia el mateix però a la barbacoa!
Bé, em comprometo a portar un Brownie a la propera sortideta!
dimarts, 4 de desembre del 2012
Secrets de cuina
Etiquetes de comentaris:
carn blanca,
consells,
curiositats,
mètodes culinaris,
varis
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada