PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimarts, 4 de desembre del 2012

Secrets de cuina

Després d’una llarga caminada, podríem haver parlat del temps, de la neu, o ves a saber! Però vam parlar de receptes!!!! I mira que va donar de sí.


Així que no puc evitar posar els secrets de cuina d’en Xavier i la Mª Antònia (i crec que la del pollastre era de la Sílvia)…

SOFREGIT ESPECIAL

Ingredients: cabassos de carinyo (molt de carinyo), ceba, alls, pinyons, tomàquet, moixernons, sal, sucre, pebre vermell (de la VERA)

Preparació: tallar finament la ceba i posar amb oli a la paella. Quan estigui rosa, afegir l’all picadet. De seguida afegir els pinyons, i de seguida afegir el tomàquet. Coure a foc molt lent, remenant contínuament, afegir els moixernons escaldats i el pebre vermell. Ha de fer una ½ horeta a foc molt lent fent xup-xup.

Si es deixa reposar d’un dia per l’altre encara està més bo. Segur que aquest sofregit dona un toque especial a qualsevol plat.


CONDIMENT PER PEIXOS AL FORN

Triturar: oli d’oliva verge (abundant), llimona, julivert i all. Posar per sobre d’uns filets de lluç o altre peix. Coure al forn.


VINAGRETA ESPECIAL

En un morter picar: 1 grill petit d’all (sense l’arrel de dins), ben picadet. Afegir pinyons, oli d’oliva verge, vinagre de Mòdena, mostassa de Dijon al gust, sal i sucre.

Mesclar ben homogeni.

Les proporcions es poden barrejar al gust.


POLLASTRE A LA MOSTASSA

Posar mostassa de Dijon per tot arreu a trossos de pollastre. Fer al forn... En Josean deia el mateix però a la barbacoa!

Bé, em comprometo a portar un Brownie a la propera sortideta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada