PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dissabte, 15 de maig del 2010

EL WOK
Aquests dies he descobert el wok. Bé, ja el coneixia però no m'havia decidit a provar-lo. La principal aventatge és que els aliments mantenen el seu sabor i la seva olor intacta. Això és gràcies a la seva forma que proporciona una petita zona de calor intensa en el fons i no permet que els aliments s'enganxin a les parets. A més, aquesta forma de cocció permet cuina amb poc oli però amb tota la intensitat dels fregits tradicionals, tant, que us semblarà increïble!

Les principals instruccions per aconseguir un bon wok són:

1. Es necessita una font de calor molt alta i estar preescalfat un minut
2. Només fer servir un mínim d'oli
3. Cal tallar els aliments a trocets petits
4. Per cuinar al vapor, cal fer servir una graella dins, com per exemple de bambú
5. Una vegada afegits els ingredients, cal remenar constantment
6. Renta amb aigua calenta, sense utensilis abrasius i guardar protegit amb una mica d'oli
I com no, aquí teniu una de les meves receptes preferides:
Verdures al wok amb pollastre
2 pastanagues grans, 2 porros, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 pebrot groc, 200 g de xampinyons, 2 pits de pollastre, sal i salsa de soja.

Preparació
Talla a trocets el pollastre i fregeix-los al wok am 1 cullareda d'oli d'oliva. Quan s'hagin fet, guarda'ls a banda. Talla totes les verdures a trocets (les pastanagues en juliana, els pebrots a tires de 4 cm fines, els porros molt petitos i les xampinuons per la meitat). Fregeix les verdures també amb molt poquet oli. Remou constament i deixa les verdures al dente. Afegeix el pollastre per escalfar-ho amb les verdures, posa-hi sal i amaneix amb salsa de soja.

Aquest és un plat que aporta betacaroté (provitamina A), àcid fòlic, i diferents principis anticancerígens. Al menú del mig dia és un segon plat molt sà, i per la nit pot ser un plat únic.

També es pot afegir cintes de pasta d'espinacs al dente.
Que vingui de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada