PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

diumenge, 2 de maig del 2010

Cistella de maig


Tot just comença el mes de maig i pot ser és un bon moment per introduïr en el blog la cistella del mes.

A més de tenir en compte tots els consells nutricional que us poguin donar, també és important comprar productes de temporada, ja que seran de millor qualitat i, segur, els trobarem a millor preu.

Durant tot l'any, podem trobar patata, nou, col blanca, avellana, escalunya, ametlla, ceba, rave, ruca, xampinyó, enciam, poma i pera. D'altres productes, com el tomàquet, el trobem tot l'any perquè provè d'hivernacles. Però alerta a d'altres que venen d'altres països, i això fa que madurin en cambres i, per tant, les propietats en vitamines i, evidentment gastronòmiques, siguin menors.

Aquest mes, podem trobar:

*s'en van: bròquil, bleda, espinac, taronja, espàrrec, tirabec

*temporada: enciam romà, ceba tendra, cirera, fava, pèsol, nespra, nectarina, mongeta tendra, maduixa, maduixot, llimona,

*comencen: broccolo, carbassa d'estiu, cogombre, albercoc, carbassó, fonoll, pebrot verd, tomàquet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada