PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimecres, 21 de setembre del 2011

Dia estresant!

Un llarg dia de feina... Hem ve al cap un anunci antic de Nescafé, crec, que sortia un senyor italià dient que quan arribessis a casa et prenguessis una estona de descans i relaxació amb un cafè!

Però jo venia amb el cotxe pensant, a veure, hem signat l’autorització de les colònies d’en Jordi? Ui, cal trucar al Carreras per demanar hora i, ostres, no sé como anem de xandalls i roba d’hivern, he de comprovar si el Pol pot aprofitar alguna cosa d’en Jordi i... cóm de petada la Via Augusta! què teníem per sopar? Ah, sí! He deixat per descongelar uns filets de lluç i ostres! No he preparat els canelons d’espinacs. A més, si torno a posar peix, els meus fills es canviaran de mare...
Semblo boja “vomitant” aquests pensaments, oi? Però segur que us identifiqueu. Bé, hi ha moltes coses que no podem arreglar, però el tema de fogons sempre té remei!
Tinc espinacs en flocs al congelador que es descongelen fàcilment, i el peix que tenia descongelat el podem reconduir a unes hamburgueses de Bob Esponja, afegint unes gambes pelades, que al micro també es descongelen molt ràpides! Aquí teniu les receptes:

Espinacs saltejats
Ingredients (4 persones): 500 g d'espinacs congelats, 25 g de pinyons, 50 g pernil del país trossejat, 1 gra d'all, 2 cullerades d'oli, sal.
Preparació: Descongelar els espinacs i coure o be a la paella o al microones. En una paella, posar l'oli, l'all picat, el pernil i els espinacs. Mesclar i servir calent.

Hamburgueses de Bob Esponja
Ingredients (4 persones): 400 g de gambes crues, 400 g filet d’halibut o lluç o panga, 3 grans d'all, 2 brots de coriandre, pebre negre acabat de moldre, 1 ou, cibulet, sal, mitja cullerada d'oli, salsa tailandesa de Xile (es ven feta en els asiàtics) o maionesa
Preparació: Pelar les gambes i separar els caps de les cues. Tallar les cues en sentit longitudinal i llevar-los el conducte intestinal. Rentar i picar finament la carn de les gambes. Picar els filets d'halibut i barrejar amb les gambes. Peleu l'all. Rentar el coriandre i picar-lo. Picar en morter l'all juntament amb el xili i el coriandre, afegint una mica de sal i pebre. Incorporar la barreja "marina" i barrejar fins a formar una massa consistent. Pica el cibulet i reservar. Afegir l'ou batut i barrejar bé. Donar forma d'hamburgueses molt fines a la massa. Escalfar l'oli en una paella antiadherent i fregir 1-2 minuts. Servir amb salsa picant o maionesa i adornades amb cibulet. En cas de ser per a nens, podem torrar pa de motlle, i tallar en forma d'estrella o de cavallet de mar per acompanyar l'hamburguesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada