PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dilluns, 19 de setembre del 2011

Menú diari: 20 de Setembre

Demà estaré “por los Madriles”, així que cal deixar el menú preparat pels de casa... que agradi, sà, fàcil d’escalfar...buf! Bé, aquesta és el que menjaran demà a casa meva:

Per dinar (cal/ració):
Arrós a la crema de xampinyons (230) - Pollastre a la llimona i Amanida variada (190 + 60) - Iogurt descremat de fruites (70)

Per sopar: (cal/ració):
Crema de porros (210) - Lluç i patates en papillot (220) - Meló (40)

No us preocupeu, no us deixo sense les receptes:

Arròs a la crema de xampinyons
Ingredients (4 persones): 300g d'arròs salvatge, 250 g de xampinyons laminats, 1 ceba petita, 50 g formatge Emmental ratllat, 50 g pernil dolç picat, 100 ml llet desnatada, 50 g mantega lleugera, 1 CD d'oli d'oliva, pebre vermell, sal i pebre.
Preparació: Bullir l'arròs en abundant aigua salada. Escórrer i reservar. Trossejar la ceba i ofegar al microones. Acabar de sofregir a l'oli. Afegir els xampinyons, la llet i el formatge. Coure a foc lent uns minuts i afegir el pernil trossejat. Afegir la barreja a l'arròs i servir calent.

Pollastre a la llimona
Ingredients: 4 cuixes de pollastre, 4 alls, 2 llimones de suc, 2 cullerades d'oli d'oliva, 1 pastilla de brou vegetal, 1 cullerada d'herbes aromàtiques.
Preparació: Fregar els quarts de pollastre amb els alls, salar-los i pintar d'oli. Posar la resta de l'oli en el fons d'una safata per al forn. Posar els quarts de pollastre a la safata, ruixar-los amb el suc d'una llimona, posar la pastilla de brou esmicolada i les herbes aromàtiques per sobre i rostir durant aproximadament 1 hora a 200 º C. Regar el pollastre diverses vegades amb la salsa que va quedant a la safata. Quan estigui daurat es retira la salsa, intentant raspar el que estigui enganxat al fons de la safata, s'hi afegeix el suc de l'altre llimona. Es serveix el pollastre acabat de fer, acompanyat amb una amanida, patates rostides o pebrots.

Crema de porros
Ingredients (4 persones): 1 kg de porros, 1 patata gran, 1 all tendre, 100 g de mousse de formatge fresc, 4 gots de brou de verdures, 20 g d'ametlles tendres, 30 g de margarina light, 1 cullerada d'oli, 1 manat d'alfàbrega, sal i pebre
Preparació: Netejar i rentar els porros. Peleu la patata i tallar-la a rodanxes. En una cassola, fondre la margarina, ofegar els porros a rodanxes. Quan s'estovin, afegir la patata i ofegar 5 minuts. Cobrir amb el brou vegetal i coure 30 min. més. Batre fins obtenir una crema i refredar. Quan estigui freda, incorporar la mousse de formatge i barrejar amb moviments envoltants. Servir en bols individuals i refrigerar. Tritureu l'alfàbrega amb oli i all. Escaldar les ametlles, pelar-les. Servir la crema empolvorada amb les ametlles i amanida amb l'oli.
Variant encara més lleugera: Eliminar les ametlles, unes 30 calories menys.

Filets de lluç en papillot
Ingredients: 1 lluç filetejada en dues parts, 2 culleradetes de mantega, 1 cullera de mantega, ½ llimona, Anet i pebre blanc
Preparació: Preparar dos trossos prou grans de paper sulfuritzat o, si no, d'alumini, amb la part brillant cap amunt, i fregar amb una mica d'oli. Posar cada filet en un tros i assaonar amb sal i una mica de pebre blanc. Tallar i reservar 2 rodanxes de llimona i esprémer la resta del mitja llimona sobre ambdós filets. Posar a sobre una culleradeta de mantega i empolvorar una mica d'anet. Doblegar el paper sobre el peix i tancar com si fos un ravioli. Introduir en el forn ja escalfat a 200 º i coure durant 12-15 minuts. Presentar acabat de fer directament en els plats (amb compte en obrir els papillotes, que tindran salsa), decorat amb una rodanxa de llimona i amb qualsevol verdura de guarnició.

...Que us vingui de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada