1. AMANIDA DE ESPÀRRECS: 150 CAL
INGREDIENTS:
4 llaunetes de tonyina al natural (sense oli) - 4 tiges grans d'api - 1 / 2 pebrot vermell - 12 olives verdes sense pinyols - 2 cullerades de maionesa light - 4 culleradetes de suc de llimona - 2 cogombres en vinagre - 12 espàrrecs blancs de llauna
PREPARACIÓ:
1. Tallar el medi pebrot a quadradets petits, i les olives i cogombres en rodanxes.
2. Escórrer bé la tonyina i barrejar amb la maionesa light, afegint després el pebrot, les olives, els cogombres i el suc de llimona.
3. Omplir els 4 tiges d'api amb la barreja així obtinguda i servir acompanyant cada un de tres espàrrecs.
2. AMANIDA DE POLLASTRE: 200 CAL
INGREDIENTS:
100 gr d'arròs - 1 pit de pollastre - 1/2 poma - 1/2 enciam - 100 g de tomàquets cherry - 3 cullerades de maionesa light - 1/2 cullerada de quetxup - 1 culleradeta de mostassa - 1/2 culleradeta de conyac
PREPARACIÓ:
1. Coure l'arròs en gener litre d'aigua amb culleradeta plena de sal. Quan estigui, escórrer bé i reservar.
2. Netejar el pit de les seves parts blanques, tallar en trossos com d'1 cm, afegir una mica de sal i fer-la durant 10 o 15 minuts en una paella amb la cullerada d'oli, remenant de tant en tant.
3. Rentar l'enciam i picar molt fina, tallar els tomàquets per la meitat i trossejar les rodanxes de pinya i la poma (pelada). Tirar aquests ingredients, juntament amb el pollastre i l'arròs, en una font i remoure bé.
4. Fer la salsa amb les quantitats indicades de maionesa, ketchup, mostassa i conyac, batent amb una forquilla fins que presenti un aspecte homogeni i abocar al centre de la font d'amanida.
3. TOMAQUET FARCIT: 200 CAL
INGREDIENTS
8 tomàquets per amanida mitjans - 150 g d'arròs cuit - 1 llauna de tonyina escorreguda - 200 g de formatge fresc de burgo - 2 cullerades d'oli d'oliva - 1 cullerada de vinagre - 2 cuharadas petites de mostassa - sal i orenga
PREPARACIÓ:
1. Talleu la part extrema dels tomàquets al voltant de la tija. Buidar bé els tomàquets i deixar-los cap per avall una estona perquè escorri tota l'aigua i les llavors.
2. Tallar el formatge a daus petits. En un bol posar l'arròs, els daus de formatge i la tonyina. Fer l'amaniment, barrejant la mostassa, l'oli, la sal, el vinagre i el sucre en les quantitats indicades, i incorporar-lo al bol.
3. A continuació omplir cada un dels tomàquets amb la barreja anterior i adornar-los amb orenga escampat per sobre d'ells. Servir freds.
4. AMANIDA DE MARGALLONS: 250 CAL
INGREDIENTS:
250 g de margalló escorregut - 600 g de meló net - 200 g de pernil serrà en talls - 3 cullerades d'oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1. Tallar el margalló a rodanxes, el meló a quadradets i el pernil serrà en trossos mitjans.
2. Disposar en una plata, saleu al gust i cobrir amb l'oli d'oliva. Ficar a la nevera fins al moment de servir a taula
5. AMANIDA CESAR: 175 CAL
INGREDIENTS:
1 enciam - 30 gr de formatge blau - 30 g formatge fresc burg - 1 llauna d'anxoves en conserva - 1 ou - 1 llesca de pa torrat - 2 cullerades d'oli d'oliva - 2 cullerades de suc de llimona - all en pols, pebre i sal
PREPARACIÓ:
1. Coure l'ou i picar-lo. Tallar a trossets els filets d'anxova bé escorreguts, el formatge blau i la llesca de pa torrat (que és molt menys engreixa que els crostons tradicionals).
2. Rentar bé l'enciam després rebutjar les fulles exteriors, tallar i posar-la en una font o enciamera i salpebrar. Preparar l'amaniment barrejant bé l'oli, el suc de llimona i mitja culleradeta d'all mòlt.
3. Escampar sobre l'enciam els trossets d'ou, anxova, formatge blau i pa torrat. Abocar l'amaniment sobre tot això i servir.
6. AMANIDA DE MONGETA TENDRA: 190 CAL
INGREDIENTS:
7 fulles d'enciam - 400 g de mongetes verdes - 1 tomàquet d'amanida - 100 g de gambes pelades cuites - 100 g de formatge fresc de cabra - 3 cullerades d'oli d'oliva - 1 cullerada de vinagre PREPARACIÓ:
1. Rentar i trossejar el tomàquet i l'enciam. Tallar el formatge en petits daus.
2. Bullir les mongetes en aigua amb sal durant 5 minuts aproximadament. Aclarir amb aigua freda i escórrer.
3. Fer una vinagreta barrejant bé l'oli amb el vinagre i una mica de sal. Posar tots els ingredients de l'amanida en una font i amanir amb la vinagreta poc abans de servir.
7. MONTADITOS DE ALBERGÍNIA I TOMAQUET: 150 CAL
INGREDIENTS:
1 albergínia gran - 2 tomàquets grans madurs - 50 g mozzarella - 1 dent d'all - 1 cullerada d'oli d'oliva - 1 branqueta de julivert - orenga
PREPARACIÓ:
1. Encendre el forn a 180 º per preescalfar. Rentar bé l'albergínia i els tomàquets, rebutjar els extrems (la part de la tija i la part oposada), i obtenir 6 rodanxes de l'albergínia i 3 de cada tomàquet.
2. Salar bé per ambdues cares cada rodanxa d'albergínia i deixar escórrer 10 o 12 minuts mentre el forn s'escalfa.
3. Assecar les rodanxes d'albergínia, posar-les a una font antiadherent només humitejada amb una mica d'oli i ficar al forn durant 30 minuts.
4. A part, picar la dent d'all i barrejar-lo amb la cullerada d'oli d'oliva.
5. Treure la font del forn, distribuir la barreja d'all i oli sobre les 6 rodanxes, col locar sobre de cadascuna la seva corresponent rodanxa de tomàquet, espolvorejar amb orenga i julivert i gratinar al forn 5 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada