PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dijous, 17 de juny del 2010

7 Amanides per 7 dies de la setmana

Avuí m'han m'han demanat idees per fer primers plats lleugers, fàcils i, sobre tot, poc calòrics. Aquí teniu alguns dels meus favorits. En podeu posar un diferent cada dia de la setmana... us poso set perque no repetiu:





1. AMANIDA DE ESPÀRRECS: 150 CAL
INGREDIENTS:
 4 llaunetes de tonyina al natural (sense oli) - 4 tiges grans d'api - 1 / 2 pebrot vermell  -  12 olives verdes sense pinyols  -  2 cullerades de maionesa light  -  4 culleradetes de suc de llimona  -  2 cogombres en vinagre  - 12 espàrrecs blancs de llauna
PREPARACIÓ:
1. Tallar el medi pebrot a quadradets petits, i les olives i cogombres en rodanxes.
2. Escórrer bé la tonyina i barrejar amb la maionesa light, afegint després el pebrot, les olives, els cogombres i el suc de llimona.
3. Omplir els 4 tiges d'api amb la barreja així obtinguda i servir acompanyant cada un de tres espàrrecs.

2. AMANIDA DE POLLASTRE: 200 CAL
INGREDIENTS:
100 gr d'arròs - 1 pit de pollastre - 1/2 poma - 1/2 enciam - 100 g de tomàquets cherry - 3 cullerades de maionesa light - 1/2 cullerada de quetxup  - 1 culleradeta de mostassa - 1/2 culleradeta de conyac
PREPARACIÓ:
1. Coure l'arròs en gener litre d'aigua amb culleradeta plena de sal. Quan estigui, escórrer bé i reservar.
2. Netejar el pit de les seves parts blanques, tallar en trossos com d'1 cm, afegir una mica de sal i fer-la durant 10 o 15 minuts en una paella amb la cullerada d'oli, remenant de tant en tant.
3. Rentar l'enciam i picar molt fina, tallar els tomàquets per la meitat i trossejar les rodanxes de pinya i la poma (pelada). Tirar aquests ingredients, juntament amb el pollastre i l'arròs, en una font i remoure bé.
4. Fer la salsa amb les quantitats indicades de maionesa, ketchup, mostassa i conyac, batent amb una forquilla fins que presenti un aspecte homogeni i abocar al centre de la font d'amanida.

3. TOMAQUET FARCIT: 200 CAL
INGREDIENTS
8 tomàquets per amanida mitjans - 150 g d'arròs cuit - 1 llauna de tonyina escorreguda - 200 g de formatge fresc de burgo - 2 cullerades d'oli d'oliva - 1 cullerada de vinagre - 2 cuharadas petites de mostassa -  sal i orenga
PREPARACIÓ:
1. Talleu la part extrema dels tomàquets al voltant de la tija. Buidar bé els tomàquets i deixar-los cap per avall una estona perquè escorri tota l'aigua i les llavors.
2. Tallar el formatge a daus petits. En un bol posar l'arròs, els daus de formatge i la tonyina. Fer l'amaniment, barrejant la mostassa, l'oli, la sal, el vinagre i el sucre en les quantitats indicades, i incorporar-lo al bol.
3. A continuació omplir cada un dels tomàquets amb la barreja anterior i adornar-los amb orenga escampat per sobre d'ells. Servir freds.


4. AMANIDA DE MARGALLONS: 250 CAL
INGREDIENTS:
250 g de margalló escorregut - 600 g de meló net - 200 g de pernil serrà en talls - 3 cullerades d'oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1. Tallar el margalló a rodanxes, el meló a quadradets i el pernil serrà en trossos mitjans.
2. Disposar en una plata, saleu al gust i cobrir amb l'oli d'oliva. Ficar a la nevera fins al moment de servir a taula

5. AMANIDA CESAR: 175 CAL
INGREDIENTS:
1 enciam - 30 gr de formatge blau  - 30 g formatge fresc burg  - 1 llauna d'anxoves en conserva  - 1 ou  - 1 llesca de pa torrat - 2 cullerades d'oli d'oliva - 2 cullerades de suc de llimona - all en pols, pebre i sal
PREPARACIÓ:
1. Coure l'ou i picar-lo. Tallar a trossets els filets d'anxova bé escorreguts, el formatge blau i la llesca de pa torrat (que és molt menys engreixa que els crostons tradicionals).
2. Rentar bé l'enciam després rebutjar les fulles exteriors, tallar i posar-la en una font o enciamera i salpebrar. Preparar l'amaniment barrejant bé l'oli, el suc de llimona i mitja culleradeta d'all mòlt.
3. Escampar sobre l'enciam els trossets d'ou, anxova, formatge blau i pa torrat. Abocar l'amaniment sobre tot això i servir.


6. AMANIDA DE MONGETA TENDRA: 190 CAL
INGREDIENTS:
7 fulles d'enciam - 400 g de mongetes verdes - 1 tomàquet d'amanida - 100 g de gambes pelades cuites - 100 g de formatge fresc de cabra - 3 cullerades d'oli d'oliva - 1 cullerada de vinagre
PREPARACIÓ:
1. Rentar i trossejar el tomàquet i l'enciam. Tallar el formatge en petits daus.
2. Bullir les mongetes en aigua amb sal durant 5 minuts aproximadament. Aclarir amb aigua freda i escórrer.
3. Fer una vinagreta barrejant bé l'oli amb el vinagre i una mica de sal. Posar tots els ingredients de l'amanida en una font i amanir amb la vinagreta poc abans de servir.

7. MONTADITOS DE ALBERGÍNIA I TOMAQUET: 150 CAL
INGREDIENTS:
1 albergínia gran - 2 tomàquets grans madurs - 50 g mozzarella - 1 dent d'all - 1 cullerada d'oli d'oliva - 1 branqueta de julivert - orenga
PREPARACIÓ:
1. Encendre el forn a 180 º per preescalfar. Rentar bé l'albergínia i els tomàquets, rebutjar els extrems (la part de la tija i la part oposada), i obtenir 6 rodanxes de l'albergínia i 3 de cada tomàquet.
2. Salar bé per ambdues cares cada rodanxa d'albergínia i deixar escórrer 10 o 12 minuts mentre el forn s'escalfa.
3. Assecar les rodanxes d'albergínia, posar-les a una font antiadherent només humitejada amb una mica d'oli i ficar al forn durant 30 minuts.
4. A part, picar la dent d'all i barrejar-lo amb la cullerada d'oli d'oliva.
5. Treure la font del forn, distribuir la barreja d'all i oli sobre les 6 rodanxes, col locar sobre de cadascuna la seva corresponent rodanxa de tomàquet, espolvorejar amb orenga i julivert i gratinar al forn 5 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada