PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dijous, 17 de juny del 2010

Avuí sopem...

BACALLÀ A LA LLAUNA


Ingredients:
1/2 kg Bacallà, 3 grans d'alls, 4 tomàquets madurs, sal, pebre en gra, llorer, farina, oli d'oliva verge extra, 1 Ceba, 1/2 culleradeta pebre vermell dolç, 1 got de vi blanc, 1 cullerada de pa ratllat.


Preparació:
Cal comprar el bacallà ja tallat a trossos (millor lloms) i posar en remull unes 24h, canviant-li l'aigua 2 ò 3 vegades.
Després, assecar els trossos de bacallà amb un drap o amb paper de cuina i s'enfarinen. Es fregeixen en oli molt calent i es dauren, reservats a la llauna (safata d'alumini venuda especialment per fer aquest plat, però es pot fer amb qualsevol altre tipus de safata pel forn).
Es ratlla el tomàquet i es piquen els alls.
En el mateix oli d'haver fregit el bacallà es sofregeixen els alls, s'hi afegeix el pebre vermell i de seguida (si no es podria cremar) se li afegeix el tomàquet i el llorer. Es sofregeixen a foc lent afegint la sal i pebre.
Quan ja estigui, se li afegeix el vi i es deixa reduir 5 minuts.
Després, afegir el sofregit sobre els trossos de bacallà, empolvorant per sobre amb la resta dels alls picats, el pa ratllat i el julivert.
Finalment, gratinar al forn durant 10 minuts i servir.
Es pot acompanyar amb patates panaderes o mongetes de Santa Pau o del Ganxet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada