PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimecres, 2 de juny del 2010

L'aroma del brou

No us passa que de tant en tant hi han aromes que us traslladesn al passat? A mí sí, i sovint. Però no solen ser olors de perfums ni res d'això. De vegades, de sobte ensumo l'aroma del brou, i inevitablement em trasllado al passat, a la cuina de la meva mare. Recordo arribar d'escola a casa, i trobar a ma mare que ha fet brou... a la nit hi haurà sopa! Així doncs, he pensat, què passarà quan malauradament ella no hi sigui? Quí farà els seus canelons, el seu brou, les seves croquetes, el seu pollastre amb salsa? Això no es pot perdre. Crec que mai no cuinaré com ella, però val la pena d'intentar-ho.
Per començar, pot ser un menú que podria ser fet per la meva mare ara que arriba la calor, podria ser:
Patates d'estiu
Patates, tomàquets madurs, 1 ceba, oli d'oliva verge, sal i pebre.
Es bullen les patates amb la pell (netes, evidentment). Les deixem refredar. Ratllem els tomàquets, la ceba i ho amanim amb l'oli, sal i pebre (tot cru). Tallem les patates pelades a rodanxes groixudes i les amanim amb la salsa de tomàquet. Deixar refredar i macerar a la nevera, perque les patates agafin bé el gust.

Pollastre en salsa
1 pollastre tallat en uns 8-10 trocets; 2 tomàquets (pot ser en llauna); 5 ó 6 grills d'alls; 3 ó 4 fulles de llorer, 1 got de conyac (tamany cafè); pebre, sal i canyella.
Salpebrar el pollastre i posar-hi una mica de canyella. Daurar a la paella amb una mica d'oli.
Després, ficar-ho a la cassola amb la resta dels ingredients. Primer, coure un parell de minuts a foc fort, per evaporar l'alcohol. Després coure a foc lent fins que es faci.
També es pot afegir patates, pinyons, bolets...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada