Per començar, pot ser un menú que podria ser fet per la meva mare ara que arriba la calor, podria ser:
Patates d'estiu
Patates, tomàquets madurs, 1 ceba, oli d'oliva verge, sal i pebre.
Es bullen les patates amb la pell (netes, evidentment). Les deixem refredar. Ratllem els tomàquets, la ceba i ho amanim amb l'oli, sal i pebre (tot cru). Tallem les patates pelades a rodanxes groixudes i les amanim amb la salsa de tomàquet. Deixar refredar i macerar a la nevera, perque les patates agafin bé el gust.
Pollastre en salsa
1 pollastre tallat en uns 8-10 trocets; 2 tomàquets (pot ser en llauna); 5 ó 6 grills d'alls; 3 ó 4 fulles de llorer, 1 got de conyac (tamany cafè); pebre, sal i canyella.
Salpebrar el pollastre i posar-hi una mica de canyella. Daurar a la paella amb una mica d'oli.
Després, ficar-ho a la cassola amb la resta dels ingredients. Primer, coure un parell de minuts a foc fort, per evaporar l'alcohol. Després coure a foc lent fins que es faci.
També es pot afegir patates, pinyons, bolets...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada