PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimecres, 2 de juny del 2010

Cistella de Juny


Si em descuido, no publico la cistella de juny. Bé, aquí teniu els productos:


*Entren: síndria, préssecs, prunes, nespres, figues, gerds, meló francés

*Temporada: carbassa d'estiu, mongeta tendra, carbassó, cogombre, broccolo, ceba tendra, tomàquet, pebrot verd, enciam romà, cireres, llimones

*Se'n van: pomes, maduixots, nectarina


Aquest més a més, és l'època de peixos com la tonyina, el seito, la mussola i el "cabracho".


Curiositats: justament aquest any la tonyina vermella ha estat sotmesa a debat no només al parlament espanyol sino també a nivel internacional. Alguns països i ONG volen que s'inclogui a l'anexe I de CITES, és a dir, entre els animals en perill d'extinció. El perill, però, només prové per l'exagerat consum del Japó, que consumeix el 80% de la pesca mundial.

Polítiques a banda, la realitat és que és un peix de molt bona qualitat proteïca amb àcids grassos insaturats... és a dir, altament cardiosaludable, al igual que tot el peix blau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada