PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dijous, 23 de setembre del 2010

Ous de mils maneres

Cadascú a casa seva té els seus hàbits i les seves necessitats... Nosaltres tots els dijous tenim piscina. Vull dir, que els nens fan piscina. Entre que arribem i ens canviem i demés, se'ns fan quarts de nou, per això cal deixar-se preparat el sopar. Jo aquest dia el dedico a fer un primer que o és sopa de fideus (que si tens el brou fet es preparaen 5 min) o una crema de verdures que em puc deixar feta.
De segon, ous.Però per no recórrer només a la truita (en totes les seves varietats) i no caure en el calòric ou ferrat, he cercat uns quants plats que em permeten rotar el menú. Aquí teniu els meus plats amb ou preferits.

OUS NEVATS
Ingredients: 6 ous durs; bexamel molt lleugera; formatge parmesà en pols; alfàbrega en pols, una miquetona de matega
Preparació: Tallar els ous per la meitat. Cobrir amb la bexamel (recordar que per fer-la més lleugera podem afegir-hi carbassó bullit, i més quantitat de llet desnatada). Espolvorejar amb el parmesà i l'alfàbrega i gratinar uns minutets a 180º.
menjar calents.

OUS A LA CARBONARA
És una variant de l'anterior, però en comptes de bexamel, posem salsa carbonara amb uns trocets de cansalada.

OUS FARCITS DE LA IAIA
Ingredients: 6 ous durs; 2 CD de salsa de tomàquet; 1 llauna de tonyina; 50 g d'olives amb anxoves talladetes; 2 CD de pinyons; 1CD de mahonesa; 12 olives negres.
Preparació: Tallar els ous per la meitat. Buidar els rovells en un bol i barrejar amb la resta dels ingredients excepte la mahonesa. Farcir els ous i decorar amb la mahonesa i una oliva negra.
Recomano acompanyarlos d'una amanida senzilleta d'enciam i tomàquet.


OUS A LA PARMENTIER
Ingredients: Puré de patata (cassolà millor, perque té menys calories, però pot ser de sobre); 100 grams de formatge rallat parmessà; 4 ous; una miqueta d'oli d'oliva verge, sal i nou moscada.
Preparació: Fer el puré i barrejar-lo amb la meitat del formatge. Posar-lo en una safata pel forn microones. Fer 4 foradets, separats. Esclafar els ous en els forats. Salar i condimentar amb nou moscada. Afegir la resta del formatge rallat per tot arreu i posar una mica d'oli d'oliva per gratinar.
Posar al forn combinat entre microones i grill, uns 10 min, però dependrà de la potencia i del grill. Cal que quedi cuallat per fora però que el rovell quedi una mica cru per poderlo barrejar després amb el puré.

OUS CABREJATS
Recepte típica del bar-restaurant de tapes "Cervesseria Catalana", a Barcelona. No té res de saludable, però un cop a l'any...
Ingredients (per persona): 1 ou, patates per fregir, 2 CD de salsa de tomàquet; oli d'oliva de graduació baixa, sal i tabasc.
Preparció: pelar les patates i tallar quasi en juliana. Fregir amb l'oli d'oliva, salant al gust. Retirar. Frecir un ou poc fet i posar sobre les patates. Barrejar la salsa de tomàquet amb unes gotes de tabasco. Posar el tomàquet sobre l'ou.
Es diu que els ous es "cabrejen! quan es remena i es mescla.
Tot un pecat... tot un plaer.

Evidentment, aquestes receptes es poden anar alternant amb les diferents modalitats de truites, i tenim la garantia de no repetir. A casa, per exemple, diumenge sempre sopem una truita, alternant tot tipus de vegetals, l'espanyola i la francesa. Els dijous, en canvi, mengem aquestes i d'altres varietats d'ous remenats, encara que la més repetida per la seva acceptació és "a l'estil de la iaia", és clar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada