PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimecres, 22 de setembre del 2010

Un plat mediterrani i complert

Demà, un plat únic, complert i equilibrat. Un mix entre esqueixada i empedrat... De postres, un iogurt bio, per facilitar la digestió del llegum.
Això em recorda la pregunta que molta gent em fà: fruita o iogurt després del llegum?
Bé, si tenim problemes de ferro, el que necessitem és, d'una banda, un component amb vitamina C per facilitar la absorció del ferro inorgànic de llegum i, d'altra banda, quanta més estona retinguem el llegum al sistema digestiu, més temps per absorbir el ferro. Per tant, de postres menjariem un suc de taronja o pomel i llimona...
Però si no tenim aquest problema, i sí un de digestió pesada del llegum, lo ideal és un iogurt amb ferments bio que facilitaran el trànsit. L'equilibri perfecte, en aquest cas, seria aportar la vitamina C amb una amanida amb tomàquet i pebrot i de postres el iogurt.
En el cas del plat que plantejo, com ho donem amb una amanida amb ceba, tomàquet i pebrot... ja ho tenim. A més, en aquest cas, si afegim el bacallà, que és un dels peixos amb millor contingut nutricional, tenim un plat fantàstic!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada