Avuí, com tinc una mica més de temps, he decidit rescatar les receptes de la meva mare i de les meves àvies, perque els meus fills en poguin gaudir. Això sí, una mica més lleugeres... Avuí, per dinar he fet una amanida i un plat que al poble del meu pare (“en un lugar de la Mancha de cuyo nombre no puedo acordarme”) li deien “Arroz y Granos”. A la nit, un Trinxat i lluç a la planxa. El primer plat és el que vull compartir.
ARROZ Y GRANOS
Aquest plat es fà amb un embotit que anomenen “longanizas”, a cavall entre llonganissa i xoriço, sense curar que s’ha de fregir. Jo, però ho he substituit, tant pel greix, com perque aquí és més difíicil de trobar. Cal dir que aquest és un plat únic perfecte, perque porta llegum, arròs i una miquetona de carn. Combinació, tot plegat, que aporta una proteïna de molta qualitat i hidrats de carboni de metabolització lenta. Només cal acompanyar-lo d’una fresca amanida d’enciam, cogombre, ceba, enciam, etc. Per postres, si volem facilitar el metabolisme del llegum, podem pendre un iogur bio descremat.
Ingredients per a 4 persones
6 ó 8 saltsitxes de porc, 250 g de mongeta pinta cuita, 200 g d’arròs, 1 CD de sofregit, 1 cap d’alls, el doble d’aigua del volum que ocupa l’arròs, oli d’oliva, sal i safrà (ó colorant alimentari)
Preparació
Tallar en llàmines els alls i sofregir amb una miqueta d’oli d’oliva (molt poquet): Quan comencin a rossejar, afegir les salsitxes tallades en 2 ó 3 talls cadascuna. Quan estiguin daurades, afegir l’aigua, el safrà o colorant, la CD de sofregit, i salar, i quan trenqui el bull, posar-hi la mongeta i l’arròs. Coure fins que l’arròs estigui al punt (uns 6 min a l’olla express).
Servir calent...i que us vingui de gust.
Dedicat a la Déborah
dilluns, 20 de setembre del 2010
RECUPERANT ELS PLATS DE LES MEVES AVIES
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada