No tinc perdó… tot l’estiu sense escriure!!! Però ja tornem a la rutina, i pot ser aquesta vegada seré més cumplidora.
Per cert, això de la rutina m’ha fet pensar en la practicitat de tenir un fons d’armari. Vull dir, tenir un sofregit sempre a punt, o uns glaçons de brou al congelador.
Jo acostumo a fer sofregit per un mes. Congelo la meitat. La segona quinzena faig servir el congelat, i la primera la resta. Aleshores, fer un arrós amb verduretes o uns cigrons a la cassola és ben fácil … i ràpid!!! A més, podeu fer-lo amb la termomix i substituir la meitat de l’oli per aigua, i així surt més lleuger i saludable.
Però bé, avuí, diumenge, no calia córrer i m’ha encantat complaure a tothom amb dos plats originals i lleugeres. De primer, un milfulles d’albergínies i de segon, canalons de mar i muntanya.
MILFULLES D’ALBERGÍNIES
Ingredients
2 albergineis mitjanes, 2 cebes, 2 tomàquets madurs, 2 grills d’alls, 1 CD canyella en pols, 100 g de formatge (brie o blau) ; 150 g formatge rulo de cabra ; 20 g mantega ; 1 pessic de clau en pols ; fulles d’alfàbrega ; 3 CD d’oli verge extra ; pebre i sal.
Preparació
Tallar les albergínies 1 cm de gruix, rentar i secar. Tallar els tomàquets en rodanxes fines. Tallar la ceba en tires ben fines i rossejar amb els alls trinxats. Espolvorejar amb els condiments i coure uns 3 ó 4 min. Muntar el milfulles amb capes de: albergínia, la mescla de la ceba, formatge, tomàquet i albergínia. Escalfar el forn a 180ºC i coure uns 30 min
CANELONS DE MAR I MUNTANYA
Ingredients per a 20-24 canelons
20-24 canelons, 1/4 ceba petita, 300-400 g de bolets diferents, 80 mL de ví blanc, 70 g mantega, oli verge extra, 3 rovells d’ou, 300 g de bacallà esqueixat, 100 g de surimi, 50 g de gambes pelades, 150 g de formatge (parmesà) ; 300 mL nata líquida baixa en greix, 200 mL de brou de peix, maizena, pebre vermell dolç, pebre i sal.
Preparació
Picar, no triturar, els bolets. Picar la ceba i sofregir amb la meitat de la mantega i una mica d’oli durant 5 min (en TM, v1, 5 min, temp varoma). Afegir els bolets i el ví i coure 7 min més (en TM, v-cullera, 7 min, temp varoma). Picar, no triturar, tot el peix. Barrejar amb la mescla anterior. Afegir els rovells d’ou i la 1/3 part del formatge. Muntar els canelons.
Preparar una bexamel molt líquida, amb la maizena, el brou de peix i la nata, condimentats amb el pebre vermell dolç, pebre i sal.
Vessar la bexamel als canelons. Escalfar el forn a 180ºC i gratinar uns 10 min, amb la resta del formatge espolvorejat i la resta de la mantega per que quedin ben daurats
diumenge, 19 de setembre del 2010
Especial diumenge
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada