PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

diumenge, 19 de setembre del 2010

Especial diumenge

No tinc perdó… tot l’estiu sense escriure!!! Però ja tornem a la rutina, i pot ser aquesta vegada seré més cumplidora.
Per cert, això de la rutina m’ha fet pensar en la practicitat de tenir un fons d’armari. Vull dir, tenir un sofregit sempre a punt, o uns glaçons de brou al congelador.

Jo acostumo a fer sofregit per un mes. Congelo la meitat. La segona quinzena faig servir el congelat, i la primera la resta. Aleshores, fer un arrós amb verduretes o uns cigrons a la cassola és ben fácil … i ràpid!!! A més, podeu fer-lo amb la termomix i substituir la meitat de l’oli per aigua, i així surt més lleuger i saludable.
Però bé, avuí, diumenge,  no calia córrer i m’ha encantat complaure a tothom amb dos plats originals i lleugeres. De primer, un milfulles d’albergínies i de segon, canalons de mar i muntanya.

MILFULLES D’ALBERGÍNIES
Ingredients
2 albergineis mitjanes, 2 cebes, 2 tomàquets madurs, 2 grills d’alls, 1 CD canyella en pols, 100 g de formatge (brie o blau) ; 150 g formatge rulo de cabra ; 20 g mantega ; 1 pessic de clau en pols ; fulles d’alfàbrega ; 3 CD d’oli verge extra ; pebre i sal.
Preparació
Tallar les albergínies 1 cm de gruix, rentar i secar. Tallar els tomàquets en rodanxes fines. Tallar la ceba en tires ben fines i rossejar amb els alls trinxats. Espolvorejar amb els condiments i coure uns 3 ó 4 min. Muntar el milfulles amb capes de: albergínia, la mescla de la ceba, formatge, tomàquet i albergínia. Escalfar el forn a 180ºC i coure uns 30 min

CANELONS DE MAR I MUNTANYA
Ingredients per a 20-24 canelons
20-24 canelons, 1/4 ceba petita, 300-400 g de bolets diferents, 80 mL de ví blanc, 70 g mantega, oli verge extra, 3 rovells d’ou, 300 g de bacallà esqueixat, 100 g de surimi, 50 g de gambes pelades, 150 g de formatge (parmesà) ; 300 mL nata líquida baixa en greix, 200 mL de brou de peix, maizena, pebre vermell dolç, pebre i sal.
Preparació
Picar, no triturar, els bolets. Picar la ceba i sofregir amb la meitat de la mantega i una mica d’oli durant 5 min (en TM, v1, 5 min, temp varoma). Afegir els bolets i el ví i coure 7 min més (en TM, v-cullera, 7 min, temp varoma). Picar, no triturar, tot el peix. Barrejar amb la mescla anterior. Afegir els rovells d’ou i la 1/3 part del formatge. Muntar els canelons.
Preparar una bexamel molt líquida, amb la maizena, el brou de peix i la nata, condimentats amb el pebre vermell dolç, pebre i sal.
Vessar la bexamel als canelons. Escalfar el forn a 180ºC i gratinar uns 10 min, amb la resta del formatge espolvorejat i la resta de la mantega per que quedin ben daurats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada