PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dimarts, 4 d’octubre del 2011

MI REINO POR UN PLATO DE PASTA!

Sí, això d’estar a dieta i veure com la teva companya porta a la feina un plat de ravioli... és la pitjor de les tortures. Però ho he decidit, el meu premi quan baixi el proper quilo serà un plat de pasta, encara que només sigui mitja ració i lleugera... De moment, vaig fent boca amb uns plats que em venen al cap, i que si no esteu a dieta o feu molt esport també podeu menjar! Començo, però, amb la recepta d’avui de la Gemma...
RAVIOLI AMB BOLETS AL FOIE
Ingredients: 1 paquet de ravioli de bolets, 1 ceba mitjana, 1 pot de bolets en conserva, 100 g de foie, 1 break de crema de llet baixa en greix, 1 copeta de conyac, nou moscada i sal.
Preparació: Bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. En un pot o paella, sofregim la ceba. Abans que estigui dorada, afegim els bolets. Remenar una mica. Quan la ceba s’acabi de fer, afegim la mescla a la pasta bullida. Afegim ara el conyac. Deixem que s’evapori l’alcohol. Afegir el foie i la crema de llet. Des fer fins que quedi una pasta homogènia. Condimentar amb la nou moscada. Rectifiquem de sal si cal. Servir calent amb formatge rallat parmesà.

RAVIOLI A LA CREMA DE FORMATGES
Ingredients: 1 paquet de ravioli de formatges, 50 g de mantega, 100 g formatge ricotta, 100 g formatge cremós tipus Philadelphia, 100 g formatge rul•lo de cabra, pebre i sal.
Preparació: Bullir la pasta segons les instruccions del fabricant. A part, Mesclar els formatges fins tenir una mescla homogènia. Rectificar de sal i condimentar amb una mica de pebre. Mescla la pasta amb la crema de formatges i sevir calent.
El toque especial: rallar una mica de tòfona per sobre!

ESPAGUETI RÀPIDS DEL MEU AMIC STEFANO
OPCIÓ 1: Aromàtics
Ingredients: 300 g d’espagueti, sal, oli d’oliva verge, 5 grills d’all, orenga, alfàbrega i julivert.
Preparació: bullir la pasta al punt. Mentre bull, en una paella sofregir els alls laminats, que quedin lleugerament daurats. Quan tenim la pasta preparada, hi tirem l’oli amb els all. Acabem d’amanir amb les tres herbes picades ben finetes. Servir calent amb formatge rallat parmesà.
OPCIÓ 2: Picants
Ingredients: 300 g d’espagueti, sal, oli d’oliva verge, 5 grills d’all, 1 bitxo.
Preparació: bullir la pasta al punt. Mentre bull, en una paella sofregir els alls laminats, que quedin lleugerament daurats, amb un bitxo (o més, segons ens agradin els sabors forts). Quan tenim la pasta preparada, hi tirem l’oli amb els all i el bitxo. Servir calent amb formatge rallat parmesà o pa rallat molt finet.

ESPAGUETTI AMB MANTEGA I PARMESÀ
Ingredients: 400 g d’espagueti, 100 g de mantega, 150 g de formatge parmesà, ½ got de llet, pebre blanc en pols. Aigua, sal, llorer i orenga (optatiu).
Preparació: Posarem a bullir la pasta com de costum amb aigua, sal, orenga i una mica d'oli; una vegada escorreguda la saltejarem amb la mantega, la llet i el parmesà, tirant-hi el pebre quasi al final. Rectificarem de sal, si cal. Servir de seguida i ben calent.

TALLARINS AMB VERDURETES I BOLETS
Ingredients: 400 grams de tallarins; ½ carbassó, 1 ceba, 1 all, 1 pastanaga, 2 o 3 fulles d’espinacs, 2 tomàquets de madurs picats, bolets (2 rovellons grandets, de llauna o naturals); 300 cl. de brou de verdures; alfàbrega i julivert picats, oli, sal i pebre; formatge ratllat.
Preparació: Tallarem les verdures i els bolets en juliana i ho fregirem amb l’oli. Quan estigui mig cuit li afegirem l’all, el tomàquet, el pebre i les herbes picades molt fines i després de donar un parell de voltes hi tirarem el brou de verdura. Deixem coure fins a consumir gairebé el suc però que no quedi sec. Rectificar de sal si cal. Posarem a bullir la pasta com de costum amb aigua, sal, orenga i una mica d'oli; una vegada cuita i posada en una plata li afegirem el sofregit per sobre. Finalment hi expulsarem el formatge pel damunt i ens ho menjarem calent.

1 comentari:

  1. Casino Games for Three (2) - Microgaming
    Welcome 마카오 바카라 to Microgaming's new portfolio of Live Dealer, Table Games & Slots! Play the 캔 토토 latest and 룰렛 배팅 greatest 유니 벳 games from Microgaming's studio 바카라룰 in Asia.

    ResponElimina