PER QUÈ AQUEST BLOG?

De la meva mare he aprés l'amor per la cuina, el gust pel bon menjar i, sobre tot, la il.lusió per complaure els altres amb un bon àpat. A la facultat de Farmàcia vaig descobrir que m'agradava la nutrició: "som allò que mengem". La vida, però, se'm menja el temps de cada dia. He hagut d'aprendre a compaginar les tres coses: bona gastronomia, menjar saludable i, evidentment, fàcil i ràpid de fer. De vegades pot semblar imposible, però quan t'hi poses, descobreixes que no és tan difícil. Només cal una mica d'imaginació, una bona dosi d'interés i cabassos de carinyo...
Així doncs, per què no compartir-ho?

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Plantes que aprimen?

Avui he anat a la farmàcia a comprar glucomanà. Una senyora ha escoltat que xerrava amb la meva col•lega, i ha preguntat: “però, això funciona?”. Doncs la veritat és que no hi ha plantes, ni cap complement dietètic que "aprimi", però sí que siguin coadjuvants en les dietes d'aprimament cooperant activament en processos metabòlics que, per exemple afavoreixin l'eliminació de líquids, ajudin a disminuir la gana o facilitin les funcions renals i digestives. Evidentment, cal una dieta d’aprimament i fer exercici físic si volem aconseguir el nostre objectiu, perquè les plantes miracles no fan.
En l'actualitat poden trobar aquestes plantes medicinals a les farmàcies i adquirir-les amb total garantia. Aquí teniu algunes plantes recomanades per sobrepès o control de pes:
Carxofa: per la seva acció depurativa. El seu principi actiu és la cinarina, que estimula la secreció biliar, actuant sobre el restrenyiment. És especialment útil en el cas de la congestió o fetge mandrós, icterícia i mala digestió de greixos. Recordeu la famosa dieta de la carxofa.
Ananàs (tija de la pinya): La bromelaïna (principi actiu) és capaç de fraccionar les mucoproteïnes accelerant així la seva protecció i facilitant la seva eliminació. Indicada per a eliminar pes excessiu associat a retenció d'aigua o en el cas de tenir cel•lulitis. Afavoreix la mobilització i eliminació de dipòsits de greix.
Camilina. Afavoreix l'eliminació de líquids de l'organisme i limita l'absorció de greix i sucres. Es troba de manera abundant al té verd.
Crom. Mineral que actua sobre el control de l'absorció de glúcids o hidrats de carboni. Indicat en persones amb principis de diabetis i en dones que s’acosten a la menopausa perquè a partir dels cinquanta, més o menys, es perd la capacitat de metabolitzar el sucre. És a dir, quantitats de sucre que abans es cremava, ara és més difícil, i com que no el cremem, es transforma en greix.
Chitosan. (No és una planta sinó les cutícules dels crustacis). És un element natural que no s'absorbeix, ni es digereix. En arribar a l'estómac atrau els lípids, quedant atrapats, per ser eliminats en l'excreció. Pot captar fins a 5 vegades el seu pes en greix.
Citrus aurantium (taronja amarga). El pericarpi (part baixa de la pell) augmenta la despesa de calories que el nostre organisme consumeix diàriament, afavorint els resultats de dietes hipocalòriques.
Fasolina (fruit de la mongeta, la beina): rica en fibres cel•lulòsiques, pectines, tanins i flavonoides que una vegada en l'intestí tenen la propietat d'alentir l'absorció de sucres.
Fucus. Aporta molta fibra, que en augmentar el volum a l’estómac, ajuda a disminuir la sensació de fam.
Garcinia Cambogia. De propietats purgants. La seva AHC s'utilitza en regulació de pes i de la gana. Alenteix la producció i emmagatzematge del greix.
Glucomanà: absorbeix més de cent vegades el seu volum en aigua formant un gel dens a l'estómac. En omplir permet reduir l'absorció de greixos i sucres. Evita restrenyiments.
Guaranà: estimulant i fortificant. La seva cafeïna accelera la combustió dels cossos grassos i augmenta el metabolisme basal de les cèl•lules de manera que afavoreix l'eliminació dels greixos. Dóna energia en dietes que generen astènies.
Karaya: incrementa el bol fecal. Produeix un efecte saciant.
Ortosifó. Facilita les funcions d'eliminació renal i digestiva.
Papaia: afavoreix els processos digestius (per exemple carn) i és antioxidant.
Reina dels prats. És depurativa i es recomana en la cel•lulitis dolorosa. Analgèsica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada